Circ si omertà în USR

Dând dovadă de un primitivism politic feroce, conducerea USR, s-a apucat să-și subțieze propriile rânduri, pe motiv de „spălat rufele în public”. Pentru că au îndrăznit să pună la îndoială, în spațiul public, integritatea morală și politică a unor personaje din staff-ul de partid, apropiat lui Dan Barna, numiții Olimpia Ardelean, Claudia Postelnicescu, Vișinel Bălan, Ciprian Lupaș, Daniel Giurcă și Cosmin Stoenoiu au fost pedepsiți cu entuziasm exemplar, fie cu excluderea, fie cu suspendarea din partid. Extrem de sensibil în ultima perioadă, Dan Barna & Co, pare că adoptă cu succes, principiul meltean de tip “ciocu’ mic”. Iar ca să se știe clar cine-i jupânul, instaurează și un fel de stâlp al infamiei în interiorul propriului partid, un fel dur de a transmite și altora un „aviz amatorilor”, autoritar.

Din înaltul președinției USR, Dan Barna, ne spune apăsat, că „Nu mai suntem un ONG. Trebuie să avem disciplină”, dar uită însă, o rezultantă directă, tocmai a faptului că USR este o organizație politică, și încă una parlamentară: în România, partidele parlamentare, sunt subvenționate de stat. Adicătelea, primesc sume mari, din bani publici, din banii noștri, ai contribuabililor. Asta, domnule Barna, se numește că noi, pulimea votantă sau nu a USR, avem dreptul să știm ce sălășuiește în partidul pe care, deocamdată, îl păstoriți.

După palidul 15.02%, pe care l-ați obținut în primul tur al alegerilor prezidențiale din 2019, democratic, dar mai ales moral, ar fi fost să demisionați din fruntea USR. Sau măcar să vă încerce un sentiment de umilință, în fața alegătorilor și a membrilor acestui partid, cu tendințe canibale. În schimb, ați ales să cerșiți – căci în realitate, asta ați făcut – susținerea colegilor printr-un voting organizat „modern”, pe Internet. 

Mai mult decât atât, odată reconfirmat prin click-uri, în scaunul de care țineți cu cerbicie, hăcuiți politic pe oricine din partid care îndrăznește să-și expună punctul de vedere, în mod public, așa cum e normal în democrație. Asta, domnule Barna, miroase a dictatură, nu a disciplină de partid. Are iz de metode de tip PCR, unde era mazilit pe loc și fără explicații, oricine îndrăznea să spună ceva nepotrivit la adresa partidului sau, mai ales, să știrbească în vreun fel, numele “conducătorului iubit”. Oare nu ar fi fost mai democratic să discutați problemele, în schimbul ascunderii lor sub preșul userist? Cetățenii care v-au votat, au pus ștampila pe numele unui candidat pe care-l considerau serios, cu viziuni democratice, deschis dialogului, transparent. În schimb, observăm că scoateți la iveală un caracter vindicativ și sub umbrela disciplinei de partid, retezați prin excludere, orice membru care vă deranjează, mai cu seamă dacă „impertinentul” s-a manifestet în spațiul pubic.

De-alungul scurtei sale istorii, Uniunea Salvați România, a atras multe alegații sau discuții controversate, mai ales asupra lui Dan Barna, președintele partidului. 

În urma acestor ultime scandaluri și dezvăluiri ale unor membri USR, care ulterior au fost excluși sau suspendați, ne întrebăm dacă nu cumva, aceste “măsuri administrative” din interiorul partidului, sunt mai degrabă, încercări fără menjamente, de a escamota cu brutalitate “administrativă”, tarele și tainele tenebroase ale acestui partid. Dacă e așa, atunci contondența acestor acțiuni, anunță defapt, o sumbră amenințare adresată oricui ins din USR, care mai are vreun ghimpe indreptat împotriva politicii de tip omertà, a lui Barna și a celor din jurul său: cine vorbește, o pățește.

No Comments

Leave A Comment