Orgasmul mimat al eliminării pensiilor speciale

Marți am asistat la o scenă de teatru ieftin, de un prost gust, greu de digerat. Deputații excitați de impulsul “facerii dreptății”, au adoptat eliminarea pensiilor speciale, cu “Aaaah!” votat de 247 de ori. Vreo 21 de deputați s-au abținut, semn că momentul politico-erotic nu i-a satisfăcut.

În fapt, trucul ieftin al eliminării pensiilor speciale este atât de evident, încât nu poți să nu te întrebi cât timp mai au de gând aleșii neamului să-și mai bată joc de noi, votanții. 

Curtea Constituțională a Românicii le-a mai spus politicienilor, în două rânduri, că de pensiile speciale ale magistraților nu se pot atinge. Defapt, nu se prea pot atinge de nicio pensie specială, inclusiv de cele ale parlamentarilor, mai ales printr-o metodă discreționară: polițiștii și militarii da, restul ba. Păi de ce discriminarea asta? Pentru că, de privilegiile hainei militare, a oricărei instituții de forță, nu se va atinge niciun partid, fie că se află la putere sau în opoziție, din motive lesne de înțeles. Cu toții vor să-i știe aproape pe cei din Poliție, SRI, Armată și Jandarmerie. Drept urmare, dansul nupțial PNL / PSD e doar un schimb inutil de fluide, o zbatere de fațadă, care irită prin primitivism și falsitate. Ei știu foarte bine că organizațiile judecătorești vor ataca imediat la CCR decizia adoptată de Camera Deputaților și orice loază cunoaște deznodământul acestei mișcări: respingerea deciziei ca fiind neconstituțională. Înalta Curte de Casație și Justiție are pregătită deja o sesizare în acest sens, destinată CCR.

Dar de ce ar avansa clasa politică din România o asemenea teză, ucisă practic din fașă? Populismul încă vinde, dă bine în fața electoratului, pe principiul, “noi am încercat, dar dinozaurii hrăpăreți din CCR, ne-au dat cu tifla!”. 

Pensiile speciale, lansate pe piață de PNL, prin Valeriu Stoica, care le-a fost baci multora dintre liberalii de astăzi, sunt aproape de neclintit, fiind greu de crezut că magistrații Curții Constituționale își vor tăia propriile pensii speciale, care nu-s chiar mici…

Așa că, mai ușor cu show-ul de fațadă cu iz electoral și dați mai aspru pe chestiunile realizabile, care ard societatea românească.

No Comments

Leave A Comment