Șacalii pușcăriabili ai României, își caută cuib

Probabilitatea alegerilor parlamentare anticipate, le dă fiori reci pe șira spinării liderilor partidelor mici: ALDE, PMP, Pro România și chiar UDMR, care n-au sărit niciodată peste 6 – 7% din preferințele electoratului.

În această perioadă se caută cu disperare soluții, fiind dispuși chiar și la alianțe nefirești. În aceste vremuri, doctrinele sau ideologiile politice, devin mofturi care nu mai au nicio fărâmă de importanță. E vremea supraviețuirii, dar în dulcea LIBERTATE! La propriu.

Spre exemplu, Călin Popescu Tăriceanu, unul dintre cei mai longevivi șacali ai politicii românești, ultimele zile au reprezentat căutări asidue de aliați, neexcluzând din ecuație discuții chiar și cu partidul unui dușman de moarte: PMP-ul lui Traian Băsescu. Nu sunt de lepădat nici tovarășii din PSD, camarazii de luptă împotriva Justiției, DNA și mai Laurei Codruța Kövesi – „vrăjitoarea” cea rea care-i voia băgați după gratii.

Tăriceanu e disperat să rămână pe prima scenă a politicii, respectiv în Parlament, știind că doar imunitatea parlamentară l-ar scăpa de brațul lung al legii și implicit de un sejur prelungit la Penitenciarul Rahova, alături de amicul din trecutul nu foarte îndepărtat, acum deținutul Liviu Nicolae Dragnea. C. P. Tăriceanu, a fost și este anchetat în mai multe dosare penale. În cel mai recent, din ianuarie 2020, are calitatea de suspect, fiind acuzat de abuz în serviciu și uzurpare de calități oficiale. Dosarele anterioare le-a evitat cu abilitate golănească, tocmai cu ajutorul memijlocit al colegilor parlamentari, care nu le-au permis anchetatorilor să-și facă meseria și cu atât mai puțin să-l trimită în fața unui judecător. Dar, fatalitate!, vremurile politicii românești sunt tulburi și nu par a se limpezi. Stăruința lui Ludovic Orban de a organiza alegeri parlementare înainte de termen, îi provoacă dureri de cap și coșmaruri inimaginabile. Timpul e prea scurt și mai grav, termenul este prea din scurt, așa că în situații de criză, acceptă ORICE soluție salvatoare. 

Una din aceste rezolvări ar putea veni de la o alianță cu Pro România lui “dottore” Victor Viorel Ponta, alt șacal cu ștate vechi din politica românească. Ponta nu e nici el într-o poziție confortabilă, când vine vorba de relația sa cu instituțiile judiciare. Și el are bube în cap, toate cu iz penal iar, într-un dosar deschis anul trecut, anchetatorii DNA au câteva întrebări incomode pentru el privind anumite plăți și comisioane ilegale în valoare de milioane de euro, plătite de statul român în contul unor companii de construcții, de pe vremea USL, când Ponta era premier.

Un alt șacal greu, Theodor Meleșcanu, proaspăt demisionat de la șefia Senatului, se află și el într-o poziție incomodă fiind vizat de Institutul pentru Investigarea Crimelor Comunismului. Senatorul Meleșcanu este cercetat privind fapte săvârșite în decembrie 1989, când venerabilul politruc, reprezentant al Ambasadei României din Viena, mințea fără să clipească, întreaga comunitate internațională, cu privire la evenimentele și mai ales morții de la Timișoara, catalogându-le drept „zvonuri colportate în scopuri duşmănoase”. Așadar și acest dinozaur comunistoid, are mare nevoie de un cuib călduț în viitorul posibil Legislativ, care să-l protejeze de vicisitudinile unei posibile anchete penale.

În concluzie, privind exemplele de mai sus, a început sezonul “împerecherilor” conjunctural-politice, fie că unora le convin sau dimpotrivă, le provoacă anumite repulsii, viitorii parteneri. Toți caută cu disperare un cuib călduț, ca să evite răcoarea pușcăriei. Semnalul care i-a trezit brusc și le-a activat instinctele de animale politice hăituite de Justiție, a fost dat de condamnarea la 3 ani cu executare, în primă instanță, primită de Valeriu Zgonea, care e foarte aproape de o condamnare definitivă și mai ales privativă de libertate. Asta îi sperie nu numai pe cei trei amintiți. Ei sunt doar vârfurile unui aisberg penal rușinos, pripășit în Parlamentul României. Mai sunt și alți pușcăriabili disperați. 99,9% dintre ei, provin, ați ghicit, din aria ciumei roșii, care au guvernat țara în ultimii 8 ani: PSD, ALDE și PSD-ul pe “rit nou” Pro România.

Vom vedea, în perioada imediat următoare, gudureli și lingușeli care ne vor întoarce stomacul pe dos și ne vor provoca o greață greu de suportat. Aceste partide vor scoate pe masă întregul arsenal politic, uman și logistic, numai pentru a-și păstra locurile din Parlament, privilegiile nesimțite și finalmente libertatea. Vor avea grijă să își intoxice din abundență electoratul, cu minciuni, populism și demagogie. Întrebarea capitală e: oare le iese și de data asta, ori orbii încep să vadă și surzii să audă?

No Comments

Leave A Comment