Vreți la guvernare? Luați cu deficit.

Miercuri, Camera Deputaților a promulgat propunerea PSD de dublare a alocațiilor pentru copii. O măsură care va pune o presiune suplimentară asupra bugetului, de aproximativ 6 miliarde de lei, ceea ce ar putea duce la depășirea deficitului bugetar, de la 3.59%, la 4-4.5%, pentru că creșterea cu pricina, nu a fost inclusă in proiectul de buget.

Analizând obiectiv, există un substrat cu iz de pomană electorală, în propunerea PSD. Să fim bine înțeleși: cine crede că deputații pesediști s-au gandit la binele copiilor, când au făcut propunerea asta, înseamnă că în ultimii trei ani, a locuit pe o altă planetă, dintr-o galaxie îndepărtată. Dacă sunt așa darnici cu norodul, de ce nu au luat în discuție această dublare a alocațiilor copiiilor, pe vremea ilustrului prim ministru și candidat PSD la Președinție, V.V. Dancilă? Ar fi fost o măsură bine primită de părinții purtători de ștampilă și foarte probabil, ar mai fi ridicat un pic scorul electoral al candidatei și al partidului din Kiseleff. Dar nu! Nu au adoptat-o atunci. Au ținut-o la păstrare, pentru un moment mult mai oportun. Adică pentru acum, când și-au pus în cap să fezandeze Guvernul Orban și ca bonus, să-l pună în dificultate în anul electoral 2020.

PSD a așteptat la cotitură, pentru a demonstra încă o dată, că are majoritate parlamentară și că știe să o folosească, chiar dacă speculează cu cinism, un subiect sensibil: copiii. Mai mult decât atât, liberalilor li s-a predat un prim capitol din manualul de perversitate politică, intitulat sugestiv: “Trage-le frana de mână, în plină viteză”. Abil, fără să-i coste nimic. Vor mai urma, fără indoială și altele, atâta timp cât vor avea majoritate parlamentară și aliați politici care să le susțină inițiativele populiste, pe spinarea țării, cu decont direct prin intermediul Executivului liberal.

Dublarea alocațiilor pentru copii, de la 150 la 300 lei, este, fără îndoială, o măsură legislativă benefică oricărei familii cu copii, dar care se adoptă fundamentat pe calcule matematice serioase. Nu te joci cu 6 miliarde de lei, dintr-un buget și-așa rahitic! E un efort bugetar major, pe care PSD nu a dorit să și-l asume în februarie, când PNL le-a cerut fix același lucru. Pe Teodorovici, ex Ministrul de Finanțe, îl putem bănui de mârlănie, dar nu și de imbecilitate. Știa foarte bine că nu are de unde să scoată atâția bani, drept urmare, social-democrații, au aruncat pisica atât de costisitoare a dublării alocațiilor, în curtea liberalilor acum, când au ajuns la guvernare. Să-și rupă ei gâtul!

Ministrul Cîțu, dă asigurări că va găsi resursele pentru a acoperi și această nouă gaură, cu care PSD, practic, i-a ciuruit bugetul. Vor apărea taxe și impozite noi, se vor subția bugetele unora dintre ministere, va tăia din banii de investiții? Finanțistul șef al Guvernului Orban, spune că nu!

Un lucru pare, însă, evident. În România se filmează “Misiune Imposibilă: Buget 2020”. PSD a început un război de gherilă politică, pentru că anul 2020 are o încărcătură electorală majoră. Va hăitui guvernul liberal, fără să-i pese de consecințele bugetare, pe principiul: ați vrut la guvernare, luați cu deficit.

No Comments

Leave A Comment