DESPRE

Reactiunea.ro este o platforma jurnalistică născută din firescul instinct de a reacționa, atunci când lucrurile deraiază de pe făgașul normal. Şi-am cam luat-o la vale, domnilor (sau tovarăși, pentru nostalgici)! Reacționăm, sau ar trebui să o facem, la hoție, nesimțire, prostie, demagogie, corupție, golănie, incompetență, potlogărie, prost gust sau imbecilitate în stare pură. Toate acestea și multe altele ne afectează, într-o mai mică sau mai mare măsură, în funcție de interesul fiecăruia.

Indiferent că abordăm subiecte despre politicieni, personalități sau oameni simpli, urmărim obiectivismul și corectitudinea informației, pentru a scoate la lumină adevărul atât de necesar societății în care trăim, mai mult sau mai puțin bine.

Subiectele nu lipsesc. Avem politicieni veroși și hrăpăreți, care ne păcălesc sistematic, personalități de tot felul, care-și ridică poalele-n cap și oameni simpli care greșesc, cu voie sau fără de voie. Căci, nu-i așa? Nebănuite sunt căile… Universului. Avem de toate! Cum ar spune unii mai hâtrii, nu ne plictisim. E suficient să privim în jurul nostru sau să citim câte o gazetă.

Noi, cei de la reactiunea.ro, nu avem pretenția de a ne erija în corifei ai condeiului sau deținători ai adevărului absolut, dar cu siguranță vom avea întotdeauna niscaiva vorbe de scris, unele grele, altele aspre sau chiar acide, atunci când momentul o cere. Şi momentele de genul ăsta nu ne prisosesc.

Ani la rând, presa, așa-numitul câine de pază al democrației, mai mult a schelălăit cu obidă, decât a mușcat sau lătrat cu hotărâre și credem că situația în care ne aflăm impune o schimbare. România are nevoie de jurnaliști îndrăzneți, onești și independenți, care să îmboldească societatea și să o trezească naibii, din marasmul politic, social, legislativ, economic și instituțional în care pare că ne afundăm cu un entuziasm vecin cu nebunia. 

Deșteaptă-te române… Dincolo de somnul în care te-ai adâncit, te-ar putea aștepta o viață mai bună, mai demnă, mai firească. Poate, poate…