Cele mai “puternice” pașapoarte din lume

Conform topului Henley Passport Index, Japonia este țara a cărei cetățeni pot călători în cele mai multe țări, fără a avea nevoie de viză.

Henley Passport Index realizează anual un clasament al pașapoartelor lumii, pe baza informațiilor furnizate de IATA (Autoritatea Internaționala de Transport Aerian).

Japonezii pot călători în 191 de țări, urmați de cei din Singapore cu 190 de țări. Top 3 este completat de Coreea de Sud și Germania, ai cărei cetățeni pot călători fără viză, în 189 de țări.

Finlandezii, danezii și italienii, aflați pe locul 4, intră fără viză în 188 de țări, spaniolii și luxemburghezii în 187.

Cetățenii Statelor Unite ale Americii, ai Norvegiei, Greciei, Belgiei precum și cei ai Marii Britanii, nu au nevoie de viză pentru a călători în 184 de țări.

România, cu 172 de țări care nu le solicită viză de intrare cetățenilor săi, ocupă locul 17 în lume.

Cu 99 de țări care nu le solicită viză, kosovarii se află pe ultimul loc dintre țările europene cuprinse în acest clasament.

La nivel global, cele mai “slabe” pașapoarte sunt cele ale cetățenilor din Siria, Irak și Afganistan, cu sub 30 de țări în care pot călători fără a avea nevoie de viză.

No Comments

Leave A Comment