1.5 miliarde lei pe salarii la Primăria Municipiului Bucureşti

Printr-o postare pe Facebook, ministrul Finanțelor Florin Cîțu, a lansat un atac furtunos la adresa Primarului general al Capitalei Gabriela Firea, acuzând-o că e iresponsabilă şi incompetentă, cheltuind pe salarii cea mai mare parte a bugetului Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB), fără să facă investiții notabile în Capitală.

“Cheltuielile de personal au crescut de la 581.7 milioane lei in 2016 la 1.5 miliarde lei in 2019!!!Salariul mediu NET s-a triplat si este aproape dublu fata de salariul mediu net din sectorul privat.”

Cîțu susține “în perioada 2017-2019 PMB a cheltuit DOAR pe salarii 3.6 miliarde lei – cresteri salariale plus numar mult mai mare de angajati.

Ministrul a mai spus că o bună parte din bugetul Primariei Generale a fost folosit în scop electoral de Firea, fără să facă investiții. Mai mult decat atât, Cîțu a a precizat că celebrele companii înfințate de Primarul general, au căpuşat bugetul instituției, între 80 şi 90% fiind folosit doar pe salarii şi cheltuieli cu asistații sociali.

In 2016 PMB cheltuia 2.6 milioane lei iar in 2019 a cheltuit 420.5 milioane lei!!!! Va rog sa recititi cifrele si sa realizati diferenta.

Aceasta evolutie a avut loc in conditiile in care cheluielile cu asistenta sociala sunt responsabilitatea sectoarelor.

In perioada 2017-2019 PMB a cheltuit DOAR pe asistenta sociala 845 milioane lei. …Celebrele companii infiintate ilegal de primarul general si PSD platesc DOAR salarii si atat- cheltuielile de personal reprezinta intre 80% si 90% din totalul cheltuielilor. Daca va intrebati cum apar sinecurile in economie, aveti aici raspunsul.

Este clar ca doar evolutia cheltuielilor de personal arata ca primarul general a folosit banii primariei in scop electoral.” a mai precizat ministrul Finanțelor.

Primarul General i-a replicat lui Florin Cîțu, amenințând că în perioada următoare va urma un cutremur pe scena politică. Gabriela Firea a anunţat că va organiza o conferinţă de presă şi va răspunde punctual ”aberaţiilor transmise de ministrul de finanţe-primul speculant pe curs al ţării!”.

Postarea integrală a ministrului Finanțelor, Florin Cîțu:

Bugetul PMB folosit de primarul general in scop electoral!

Astazi este un moment bun sa aflati cum au fost cheltuiti banii dumneavoastra de Gabriela Firea.

PMB a avut un buget anual in medie de 5.8 miliarde lei in perioada 2017-2019 versus 3.9 miliarde lei in 2016.

Problema este ce s-a intamplat cu banii. S-a dus aceasta diferenta in investitii? Evident ca NU.

Sa va arat cum se capuseaza un buget in interes personal de un primar general incompetent si iresponsabil.

Cheltuielile de personal au crescut de la 581.7 milioane lei in 2016 la 1.5 miliarde lei in 2019!!!Salariul mediu NET s-a triplat si este aproape dublua fata de salariul mediu net din sectorul privat.

In perioada 2017-2019 PMB a cheltuit DOAR pe salarii 3.6 miliarde lei- cresteri salariale plus numar mult mai mare de angajati.

Celebrele companii infiintate ilegal de primarul general si PSD platesc DOAR salarii si atat- cheltuielile de personal reprezinta intre 80% si 90% din totalul cheltuielilor. Daca va intrebati cum apar sinecurile in economie, aveti aici raspunsul.

Este clar ca doar evolutia cheltuielilor de personal arata ca primarul general a folosit banii primariei in scop electoral.

Dar daca mai sunt si sceptici atunci sa va arat ce s-a intamplat cu cheltuielile cu asistenta sociala. Aici datele arata si mai clar ca bugetul primariei a fost folosit in interes personal si de partid.

In 2016 PMB cheltuia 2.6 milioane lei iar in 2019 a cheltuit 420.5 milioane lei!!!! Va rog sa recititi cifrele si sa realizati diferenta.

Aceasta evolutie a avut loc in conditiile in care cheluielile cu asistenta sociala sunt responsabilitatea sectoarelor.

In perioada 2017-2019 PMB a cheltuit DOAR pe asistenta sociala 845 milioane lei.

Si in final, inca o decizie pentru care PMB trebuie sa dea un raspuns bucurestenilor. URGENT!

In 2019 PMB nu a mai avut bani sa plateasca subventia pentru energie termica, desi o primeste de la bugetul de stat.

Astfel la jumatatea anului trecut primarul general ne-a dat DOVADA suprema a incompetentei si iresponsbilitatii si s-a imprumutat 460 milioane lei pe 20 ani pentru a plati subventia pentru energie termica.

Sa fie mai clar, a indatorat PMB pe 20 de ani pentru plata unor sume pe care le primeste de la bugetul de stat oricum.

Cand platesti lunar 125.4 milioane doar salarii si 32 milioane asistenta sociala (fata de 72 milioane si 4 milioane in 2016) este clar ca nu mai ai bani si de subventie. Acest dezastru se intampla in conditiile in care valoarea subventiei pentru energie termica a ramas aproape neschimbata.

PMB a folosit aceeasi formula pe care au folosit-o guvernele PSD din ultimii trei ani.

Nu exista nicio diferenta intre Dragnea, Valcov, Teodorovici si Firea. Toti au folosit bugetele alimentate cu bani publici in interes personal si de partid.

Va urma…

#FireaFaliment #RomaniiTrebuieSaStie

No Comments

Leave A Comment