BREAKING NEWS – Primul caz confirmat de infecție cu coronavirus în România

Ministrul Sănătații Victor Costache și secretarul de stat Raed Arafat au confirmat apariția primului caz de infecție cu noul coronavirus COVID-19, pe teritoriul României.

Este vorba de un bărbat dintr-o localitate din mediul rural, din județul Gorj. Din primele informații, se pare că a intrat în contact cu un septuagenar italian în vârstă de 71 de ani care a intrat în România pe 18 februarie, prin Aeroportul Craiova. Bătrânul, ar fi intrat în contact cu cel puțin 50 de persoane. După ce a părăsit România, în 22 februarie, a fost depistat cu coronavirus în Italia. În prezent este internat într-un spital din Rimini.

Autoritățile române au testat persoanele identificate că au intrat în contact cu italianul iar rezultatele urmează să apară în orele următoare. Până în prezent, gorjeanul, care se afla în izolare la domiciliu de două zile, este singurul a cărui analizele au ieșit pozitive. Este asimptomatic, se află într-o stare bună și va fi adus la București pentru a fi internat sub supraveghere strictă la Institutul Național de Boli Infecțioase Prof. Matei Balș, din Capitală.

Bărbatul locuia cu alte 7 persoane, inclusiv copii, a căror analize sunt negative.

ȘTIRE ÎN CURS DE ACTUALIZARE

No Comments

Leave A Comment