Carne din focare de gripă aviară din Ungaria, exportată în România

Comisia Europeană (CE) a avertizat Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) că atât în România cât şi în alte țări din Uniunea Europeană au fost exportate produse din carne de curcan provenite dintr-o fermă din Ungaria, care a fost declarată focar de gripă aviară de tip H5N8.

Potrivit unui comunicat de presă al ANSVSA, produsele introduse în România, au fost înmagazinate în trei depozite din județul Bihor. Autoritățile au dispus confiscarea şi incinerarea produselor importate din Ungaria.

Autoritatea Sanitar Veterinară din Ungaria a informat descoperirea a două focare de gripă aviară din nord-vestul țării, în ferme aflate la 35-50 km de România.

România a raportat de asemenea, un focar de gripă aviară într-o fermă din Seini, județul Maramureş, fiind primul caz de acest fel din ultimii trei ani. Peste 18 000 de păsări, fie au fost ucise de virus fie au fost eutanasiate.

No Comments

Leave A Comment