Cum vor liberalii să forțeze alegerile anticipate

Ludovic Orban și liderii PNL și-au facut calculele și par să mizeze tot mai mult pe angajarea răspunderii Guvernului, într-o sesiune extraordinară a Parlamentului, la sfârșitul acestei luni sau cel târziu, la începutul lui februarie.

Surse din cadrul PNL au declarat că Executivul ar dori să avanseze Parlamentului 3 pachete legislative sensibile: desființarea Secției Speciale de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie, renunțarea la pensiile speciale și alegerea primarilor în două tururi de scrutin. PSD a susținut permanent că va depune moțiune de cenzură, dacă liberalii vor trece prin Parlament aceste propuneri, iar cu majoritatea parlamentără de care dispun, ar putea demite Guvernul. Varianta demisiei premierului Orban este exclusă, a spus luni purtătorul de cuvânt al liberalilor, Ionel Dancă.

Dizolvarea Parlamentului și alegerile înainte de termen, sunt posibile numai dacă două propuneri ale președintelui Klaus Iohannis sunt respinse de Parlament.

Liberalii sunt susținuți, în demersul declanșării alegerilor anticipate, de USR, UDMR și PMP, fiecare dintre aceste partide având însă condiții, pe care le solicită PNL.

No Comments

Leave A Comment