Gheorghe Dincă trimis în judecată pentru 8 infracțiuni

Procurorul Bogdan Licu a confirmat rechizitoriul întocmit de DIICOT în dosarul ‘Caracal’, astfel încât Gheorghe Dincă va fi judecat pentru săvârşirea a opt infracţiuni: trafic de persoane, trafic de minori, câte două infracțiuni de viol, omor calificat şi profanare de cadavre sau morminte. Gheorghe Dincă va fi judecat în stare de arest.

Complicele lui Dincă, Ştefan Risipiceanu, va fi trimis şi el în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de viol.

La începutul anchetei DIICOT, Gheorghe Dincă a susţinut că a ucis-o pe Alexandra Măceşanu, în vârstă de 15 ani, pe data de 25 iulie 2019 şi, ulterior, i-a incinerat corpul într-un butoi metalic din curtea casei sale. El a mai afirmat că a ucis-o şi pe Luiza Melencu, de 18 ani, dispărută în luna aprilie 2019, iar resturile corpului le-ar fi aruncat la marginea unei păduri de lângă Caracal.

Ulterior însă, el şi-a schimbat declaraţia, susținând că nu ar fi ucis-o pe Luiza Melencu, iar fata ar fi fost luată din casa lui de alte persoane.

În urma unei expertize ADN efectuate de INML s-a stabilit că fragmentele osoase găsite în cenuşa din butoiul metalic de la domiciliul lui Gheorghe Dincă aparţin Alexandrei Măceşanu, cu o probabilitate de 99,9%.

INML a efectuat o altă expertiză a fragmentelor osoase descoperite lângă o pădure din Caracal, însă specialiştii nu au reuşit să stabilească cui aparţine ADN-ul.

No Comments

Leave A Comment