Gigi Becali vrea să spună „Antío”, României

Latifundiarul din Pipera a declarat la RTV, că s-a interesat de condițiile în care poate obține cetățenia greacă.

Gigi Becali spune că a luat decizia de a emigra în Grecia, împreună cu toată familia, pentru că se simte hăituit de DNA, care i-a deschis un nou dosar penal, alături de nepotul său, Victor Geambazi, fiind acuzați de spălare de bani.

„Eu am făcut puşcărie şi nu mai vreau să fac! Adică să am nepoţi şi eu să stau la puşcărie că vrea un procuror! E prejudiciu? Bine, mă, plătesc prejudiciul şi fac puşcărie în Grecia! În Grecia se pune o brățară, nu faci pușcărie.”

Cei doi sunt acuzați că au obţinut un profit de uriaş, mai exact 60 de milioane de euro despăgubiri de la ANRP (Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor), în baza unei expertize supraevaluate, după ce, în 2006, au cumpărat cu numai 1 milion de euro drepturile litigioase asupra unui teren de 22 de hectare din Comuna Voluntari. Procurorii DNA sunt de părere că magistrații de la Curtea de Apel Bucureşti şi Înalta Curte, ar fi fost induşi în eroare de un raport de evaluare umflat de 3 ori. DNA susține că în realitate, Becali şi Geambazi ar fi trebuit să obțină despăgubri de 20 de milioane de euro.

„Cunoscând că despăgubirea a fost stabilită în urma supraevaluării frauduloase, cei doi oameni de afaceri ar fi disimulat proprietatea și dreptul de dispoziție asupra despăgubirii. De asemenea, prin multiple transferuri succesive, intercalate și reciproce, cei doi oameni de afaceri ar fi efectuat o serie de operațiuni bancare, în perioada 2014-2019, în scopul separării și ascunderii sumei de originea ilicită.” precizează un comunicat de presă al DNA.

Gigi Becali a ispăşit 1 an şi 10 luni din condamnarea de 3 ani de închisoare cu executare, în dosarul schimburilor de terenuri cu Armata, fiind eliberat pentru bună purtare, în aprilie 2015.

Dacă va fi condamnat, în acest nou dosar penal, lui Becali i s-ar putea cumula şi restul rămas neexecutat din condamnarea anterioară, la care i s-ar putea adăuga şi un spor. Pentru spălare de bani, Gigi Becali şi nepotul său Victor Geambazi, riscă o pedeapsă privativă de libertate cuprinsă între 3 şi 12 ani.

 

No Comments

Leave A Comment