Infecțiile cu coronavirus ar putea fi eliminate cu un antiviral pentru HIV-SIDA

Doctorul Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului Național de Boli Infecțioase “Matei Balș”, afirmă că autoritățile chineze au experimentat cu succes, un nou antiviral folosit în tratarea HIV-SIDA, pentru a elimina infecțiile cu coronavirusul 2019-nCoV.

Infecțiile cu coronavirus au o simptomatică largă: febră, dificultăți de respirație, tuse iar în cazurile severe pot cauza insuficiență renală, sindrom respirator acut sever, pneumonie şi deces. Virusul se poate transmite de la om la om, iar perioada de incubație este de aprozimativ 14 zile.

Cele mai multe dintre cele 81 de persoanele decedate până în prezent din cauza coronavirusului, sufereau şi de alte afecțiuni medicale sau erau în vârstă, condiții care au favorizat slăbirea organismelor, provocând decesul. 

Deocamdată au fost înregistrate decese doar în China, dar cazuri de infecții cu coronavirus au fost semnalate şi în Macao, Taiwan, Singapore, Malaysia, Coreea de Sud, Japonia, Hong Kong, Thailanda, Nepal, Australia, Statele Unite ale Americii, Canada şi Franța.

Autoritățile române monitorizează permanent situația din țară şi majoritatea aeroporturilor din România sunt în stare de alertă, mai ales în cazul pasagerilor care au călătorit în țări în care s-a semnalat prezența coronavirusului. 

No Comments

Leave A Comment