Iohannis si Orban: alegeri anticipate în 2020

Vineri, preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit cu premierul Ludovic Orban, la Palatul Cotroceni, unde au stabilit că cea mai bună soluție pentru România, ar fi organizarea de alegeri anticipate în acest an.

Dealtfel, preşedintele a confirmat încă de joi, că susține ideea anticipatelor, urmând să stabilească cu primul ministru condițiile şi strategiile de începere a acestui demers.

“Preşedintele României şi cu mine am hotărât că cel mai bine pentru România este să organizăm alegeri anticipate”, a declarat Ludovic Orban, după întâlnirea avută cu şeful statului, la Cotroceni.

Sunt luate în calcul mai multe scenarii, însă cel mai probabil pare a fi cel în care Guvernul îşi angajează răspunderea, pe tema proiectului de lege al alegerii primarilor în două tururi de scrutin.

Conform declarațiilor lui Ludovic Orban, au fot inițiate deja discuții şi negocieri cu partidele parlamentare, în vederea sprijinirii acestui demers.

Pe de altă parte, preşedintele interimar al PSD, a respins ideea declanşării alegerilor anticipate, susținând că dacă Guvernul îşi angajează răspunderea privind modificarea legii alegerii primarilor în  două tururi de scrutin, PSD va depune moțiune de cenzură.

No Comments

Leave A Comment