Locuitorii Capitalei vor fi testați COVID-19

Ministrul Sănătății, Victor Costache a anunțat că autoritățile vor ca locuitorii Bucureștiului să fie testați COVID-19. Este vorba în teorie de aproximativ 2 milioane de persoane, însă în realitate, Capitala numără peste 3,5 milioane de locuitori.

Secretarul de Stat în Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru, a afirmat la Digi24, că testările din București vor începe de sătămâna viitoare. Personalul medical și pacienții, vor fi primii testați urmând ca apoi campania să ajungă și în cartiere.

Deocamdată însă, nu există capacitatea testării unui număr atât de mare de persoane. Lipsesc atât kiturile și echipamentele, dar va fi nevoie și de personal de specialitate.

Actualmente, în România nu se fac mai mult de 1200 – 1300 de teste pe zi. Nelu Tătaru a afirmat că în zilele următoare, România își va dubla capacitatea de testare, prin achiziționarea suplimentară de echipamente și kituri.

Oficialul a declarat că ministerul Sănătății intenționează să extindă campania la nivelul tuturor aglomerărilor urbane, acolo unde riscul infecțiilor cu noul coronavirus, este cel mai mare.

No Comments

Leave A Comment