Meteorologii anunță vreme extremă: viscol, ninsori și polei

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o averitizare meteo cod PORTOCALIU și GALBEN, ce vizează tot vestul țării.

În Crișana, Banat, Maramureș și Transilvania se vor înregistra fenomene meteorologice extreme predominând vântul puternic, ninsorile viscolite și depunerile de polei.

Astfel, sunt așteptate intensificări ale vântului cu viteze cuprinse 55 și izolat 70 – 80 km/h. În zonele înalte viteza vântului ar putea depăși 90 – 100 km/h.

Temporar va ninge în masivele montane din nordul țării, iar în restul zonei de munte, în Maramureș și în nord – estul Transilvaniei, la început vor fi precipitații mixte, favorizând formarea de polei, apoi vor predomina ninsorile.

COD PORTOCALIU 

În intervalul 10 februarie, ora 18:00 – 11 februarie, ora 20:00, în zona înaltă de munte a județelor Maramureș, Bistrița-Năsăud, Mureș, Suceava, Neamț, Cluj și Bihor vor fi intensificări susținute ale vântului cu rafale de peste 90…120 km/h și temporar va ninge viscolit, determinând scăderea vizibilității sub 50 m.

Intensificări ale vântului, cu rafale în general de 45 și 55 km/h, vor fi și în restul teritoriului. Precipitații mai ales sub formă de ploaie și lapoviță se vor semnala și în celelate regiuni, izolat vor fi condiții de polei, iar în sud-vest, cantitățile de apă vor depăși 10 – 15 l/mp.

No Comments

Leave A Comment