Pensiile speciale – ÎCCJ a depus o sesizare la Curtea Constituțională

Așa cum era de așteptat, Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ), a depus o sesizare la Curtea Constițională, privind decizia de abrogare a pensiilor speciale, votată marți de Camera Deputaților.

″Înalta Curte de Casație și Justiție a decis, în unanimitate, sesizarea Curții Constiționale a României pentru controlul constituționalității, înainte de promulgare, a Legii privind abrogarea unor prevederi referitoare la pensiile de serviciu și indemnizațiile pentru limită de vârstă, precum și pentru reglementarea unor măsuri în domeniul pensiilor ocupaționale.”, se arată într-un comunicat al ÎCCJ.

Sesizarea se referă la toate categoriile profesionale a căror pensie specială a fost abrogată, inclusiv a parlamentarilor.

Demersul Înaltei Curți este susținut și de Consiliul Superior al Magistraturii.

Marți, Camera Deputaților a abrogat prin lege acordarea pensiilor speciale, cu excepția celor pentru polițiști, jandarmi, cadre militare si lucrători ai SRI.

În cazul, puțin probabil, în care CCR decide că legea adoptată de deputati nu este neconstituțională, aceasta intră în vigoare după promulgarea ei de către președintele Klaus Iohannis.

No Comments

Leave A Comment