Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, trimis în judecată de DNA

Într-un dosar instrumentat de procurorii DNA, primarul Nicolae Robu, este acuzat de abuz de putere si obținere de foloase necuvenite în formă continuată, în dosarul caselor naționalizate, prejudiciul fiind estimat la peste 9,5 milioane de euro. Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Timiș, cu propunere de menținere a măsurilor asigurătorii.

Edilul șef al orașului de pe Bega, a fost anchetat alături de alți 9 funcționari publici ai administrației municipiului Timișoara, printre care și fostul primal Gheorghe Ciuhandu, în dosarul care vizează vânzarea frauduloasă și la prețuri modice a 207 imobile, majoritatea dintre ele fiind situate în centrul vechi al orașului.

Inculpații ar fi încheiat contracte de vânzare-cumpărare cu persoane care nu au avut calitatea de chiriași la data intrării în vigoare a Legii 112/1995 și care, prin urmare, nu aveau nici un drept să dobândească respectivele imobile. Funcționarii din cadrul primăriei Timișoara ar fi vândut în mod fraudulos imobilele persoanelor în cauză, la preturi modice stabilite în baza Legii 112/1995 și HG 20/1996, deși cunoșteau că respectivele dispoziții nu mai erau aplicabile acelor persoane. Astfel, în perioada septembrie 1996 – ianuarie 2014, participarea inculpaților la încheierea contractelor presupus nelegale este următoarea, cu precizarea că, în unele situații, ar fi participat mai mulți inculpați la încheierea presupus nelegală a aceluiași contract: Miuț Nicușor-Constantin (199 contracte), Ciuhandu Gheorghe-Coriolan (61 contracte), Cojocari Ioan (61 contracte), Robu Nicolae (2 contracte), Diaconu Dan-Aurel (1 contract), Stoia Traian-Constantin (1 contract), Staia Martin (2 contracte), Vîrlea Simona (1 contract) și Iova Gabriela (1 contract)”, arată anchetatorii.

În cauză, Statul Român prin Ministerul Finanțelor Publice s-a constituit parte civilă, solicitând restituirea bunurilor imobile în natură și restabilirea situației anterioare, prin revenirea acestora în proprietatea statului și prin anularea actelor juridice, produs al infracțiunii.

No Comments

Leave A Comment