Prof. Dr. Mircea Beuran a fost demis!

UPDATE: Imediat după anunțul Ministerului Sănătății, prin care se aducea la cunoștință demiterea lui Mircea Beuran, un grup de peste 20 de cadre medicale ale spitalului Floreasca au anunțat, printr-o petiție, că intră în grevă, asigurând asistența medicală doar pentru urgențele majore.

Luni, Ministerul Sănătății a decis demiterea prof. dr. Mircea Beuran, de la conducerea Secției Clinice de Chirurgie III a Spitalului Clinic de Urgență București (spitalul Floreasca). Măsura a fost luată în urma incidentului tragic al femeii care a luat foc pe masa de operație a spitalului Floreasca și care ulterior a decedat.

Conform raportului întocmit de spital, evenimentul s-a produs urmare a unei erori umane, comise de către echipa operatorie, condusă de Mircea Beuran. Același raport indică faptul că din funcția de șef al Secției de Chirurgie, a încălcat nu mai puțin de 10 obligații din 33, asumate prin contractul de administrare a secției.

De asemenea, a fost aplicată și o sancțiune financiară, 23 000 lei unității spitalicești și 10 000 lei, echipei operatorii.

Totodată, continuă ancheta poliției, în acest caz, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.

Pe de altă parte, dr. Mircea Beuran susține că ancheta în urma căreia a fost demis, este una superficială și că înlăturarea sa de la șefia secției de Chirurgie a spitalului Floreasca este urmare a faptului că a început să deranjeze anumite cercuri.

No Comments

Leave A Comment