România: măsuri drastice la punctele de frontieră și în aeroporturi

Autoritățile române au instituit măsuri fără precedent pentru a preîntâmpina posibile infecții cu coronavirus (COVID19), atât la granița de vest cât și în aeroporturi.

Alerta se impune în contextul cazurilor din ce în ce mai numeroase de infectare în mai multe zone din Italia, țară în care există cea mai mare comunitate de români din afara granițelor României. Mai mulți conaționali și-au anunțat deja intenția de a părăsi Italia, dar autoritățile române au decis că persoanele care vin din zonele Veneto și Lodi di Lombardia, puternic afectate cu infecții cu coronavirus, vor intra imediat în carantină pentru 14 zile.

Ministerul Sănătății a anunțat că va asigura personal medical necesar în punctele de trecere a frontierei terestre, maritime, fluviale și aeriene, cu precădere cele din vestul României. Aeroporturile sunt dezinfectate din 4 în 4 ore cu 3 tipuri de dezinfectant, în concentrația maximă recomandată de producători.

Pacienții care se prezintă la unitațile medicale și care vor fi considerați cazuri suspecte, vor fi raportate imediat la Direcțiile de Sănătate Publică, care vor lua inclusiv măsuri de punere în carantină a persoanelor vizate.

De asemenea, se vor suplimenta măsurile de informare și prevenție atât la nivel de igienă personală cât și colectivă.

Pasagerii care au călătorit în Italia și sosesc în țară pe aeroportul Otopeni vor completa chestionare cu datele personale și informații privind zonele pe care le-au vizitat în Italia.

Guvernul italian a interzis prin decret, accesul și părăsirea a 11 localități, din cauza infecțiilor cu coronavirus. Cele mai multe infecții cu coronavirus de pe teritoriul Italiei sunt în regiunile din nordul peninsulei: Treviso, Bergamo, Milano și Torino, unde s-au înregistrat deja peste 100 de cazuri și două decese.

No Comments

Leave A Comment