Scandal la comemorarea a 30 de ani de la evenimentele din Decembrie 1989

Sâmbătă, în Piața Universității, un eveniment organizat pentru comemorare eroilor Revoluției, la 30 de ani de la evenimentele din Decembrie 1989, s-a transformat în scandal, care s-a lăsat cu vărsare de sînge, în cazul lui Gelu Voican Voiculescu.

Fostul vice prim-ministru a fost primit cu huiduieli și înjurături, mulțimea i-a strigat “Criminalule, la pușcărie!”, fiind îmbrâncit și lovit în cap cu o cârjă. Acesta a părăsit Piața Universității, cu capul spart, flancat de jandarmi. Jandarmeria Capitalei a declarat că face demersuri pentru identificarea agresorului. Gelu Voican Voiculescu este directorul Institului  Revoluției Române. Alături de Ion Iliescu, este învinuit de crime împotriva umanității, în dosarul Revoluției.

Venit la eveniment, Petre Roman, nu a scăpat nici el de apostrofări și înjurături, din partea oamenilor adunați la troița închinată eroilor Revoluției din 1989.

La fel ca în fiecare an al mandatului său, președintele Klaus Iohannis a depus o coroană de flori la monumentul din Piața Universității. Câțiva participanți i-au reproșat șefului statului că, la 30 de ani de la evenimentele care au răsturnat regimul Ceaușescu, vinovații responsabili de moartea a peste 1000 de români, nu au fost judecați și condamnați.

Foto: Inquam Photos / George Călin

No Comments

Leave A Comment