Șeful statului a promulgat dublarea alocatiilor pentru copii

Președintele Klaus Iohannis a promulgat marți, dublarea alocațiilor pentru copii.

Legea prevede un cuantum de 600 de lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copiiilor cu handicap, 300 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani şi 18 ani, precum şi pentru tinerii și 600 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 ani şi 18 ani, în cazul copiiilor și adolescenților cu handicap.

Dublarea alocațiilor pentru copii va suplimenta cheltuielile bugetare cu peste 6 miliarde de lei, iar premierul Ludovic Orban a susținut că datorită faptului că această sumă nu a fost prinsă în buget, cel mai probabil va amâna această măsură, până în iulie, la rectificarea bugetară.

“Noi suntem puşi într-o situaţie în care şi dacă am vrea, nu putem majora alocaţiile. Cel mai probabil, soluţia pe care vom merge este de a proroga termenul de intrare în vigoare a legii până când vom avea posibilitatea de a asigura resurse financiare în bugetul de stat, iar aici ştiţi foarte bine că nu se poate face lucrul acesta decât la rectificarea bugetară, care nu se poate face decât după data de 1 iulie.”, a declarat vineri, premierul Ludovic Orban.

No Comments

Leave A Comment